Back to Top

54th Sarawak Inter-Divisional Table Tennis Championship

Acara setahun sekali suami kata. Yalah setahun sekali tapi kalau setahun ada MAKSAK, kejohanan IPT Borneo, kejohanan itu kejohanan ini yang setahun sekali jugak tak ke berkali-kali jadi nye setahun sekali tu? Haha begitulah cakap-cakap belakang suami tapi dalam hati tetap menyokong.

Ping pong punya pasal, ikut jugak suami ke Sarikei bagi sokongan dan juga bagi mengelakkan tido sorang-sorang kat rumah air mata meleleh. Huhu.. Sarikei best! Pekan dia kecil tepi pekan ada sungai yang besar dan nyaman. Bole naik bot ekspress dari Kuching ke Sarikei cuma 4 jam je kalau banding nak drive dari Kuching makan masa 6 jam.

Makan dia pun best. Senang nak cari tempat makan melayu. Paling best kan banana cheese dia murah gila-gila-gila. Satu pinggan penuh baru RM5. Mula-mula aku tamak sangat nak banana cheese makan RM5 tapau RM5. Bila sampai banana cheese dia mak aiiii.. Tinggi gunung dah banana cheese dia dalam pinggan tu. Kalau kat RJ Ayam Penyet tu confirm lebih dari RM10 tu. Sedap pulak tu sebab dia pakai marjerin. Kalau kat RJ dia tuang susu. Ha tu bab makan.

Hotel dia pun best dan berpatutan. Aku tinggal di Leh Hua Hotel dengan sewa RM45 satu malam. Tidaklah mewah tapi agak selesa la nak solat dan tidur semua. Dan di Sarikei tak banyak anjing. Ada dua tiga ekor je yang aku jumpa tu pun bukan dekat-dekat dengan hotel. Sarikei paling banyak kucing aku rasa. Mana-mana je mesti jumpa kucing.

Atas faktor-faktor di atas dan lain-lain suami aku muncul johan kategori non-chinese single. Tahniah untuk suami dan rakan-rakan wakil dari Samarahan yang lain pasal berjaya bolot tempat dari johan sampai tempat ketiga. Huhu

Masa opening ceremony

Breakfast day 1

Menentang national player, Kian Chai Beng

Diner. Asal diner je nak kene bergelap macam ni ke? Huhu

Johan Single Bumiputera

Naib johan team event bumiputera

Tempat keempat team event kategori open


Hihihihi...

2 comments:

 

Copyright© Diari Rara. Denim Template By CikkMiraDotCom . All right serve.