Back to Top

Iphone : Apa Helah Sebenaq Depa Nih?

Mak ada dua Iphone 4S. Satu kaler hitam, satu lagi kaler putih. Hat yang hitam tu suami mak belikan dan hat yang putih tu mak beli sendiri. Kawan-kawan mak kata bahaya aih pakai iphone ni satgi orang merika bole trace kita guna smartphone kita ni langsung mampuih kena bom ngan depa. Mak pun terpikiaq apa sangatlah salah mak ni kat depa kan tetiba nak kena bom bagai.

Memang la bole trace guna smartphone. Kena block pun bole pasal setiap iphone kan ada apple id. Kotla taknak kena trace toksah la on kan location. Biaq pi situ ja la. Mak pun perasan mak ni lagi terra dari kaum kerabat steve job tu mak pun rasa mak bole main-main kan depa "cari lah aku dalam lubang cacing mana pun hang nak cari" gitchew. Tapi depa ni memang brilliant.

Nak jadi cerita la kan, tadi tetiba mak nak add mak punya wishlist kat note mak kan. Selalu mak simpan note dalam hp hat putih tu. Tadi pulak mak malas nak capai hp putih tu, mak tibai hat hitam pasal lagi dekat. Bila mak bukak note mak, mak jadi tanjat ni. Semua note yang ada kat hp hat putih tu ada dalam hp hat hitam ni. Mak pun dah confuse. Awat depa boleh main copy paste pulak ni. Sebab apple id dua-dua hp ni sama jadi depa boleh main copy paste ka? Ka lagu mana?

Mak pun dah pikir yang negatif ja kan. Kalau barang omputih ni mak pikir hat buruk-buruk ja. Barang depa mak suka tapi hat depa ni yang mak tak berapa suka. Jahat kan depa tu? Haha taksal. Mak dah ada rasa-rasa ada benda misteri ni. Misteri sangat ka? Ada sapa-sapa bole explain ka?




2 comments:

  1. Kalau pakai Apple ID yang sama @ ON share icloud memang macam tu...hihihi. Kat icloud tu leh pilih menda pe je yg kita nak atau xnak share. Macam iphone sharing dengan ipad / macbook ker...macam tulah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Icloud padia pn mak xtau, nak.klu cloud9 mak tau sgt.haha..mak bkn apple user tp gatai sgt nk pkai iphone.tq for sharing, dear :)

      Delete

 

Copyright© Diari Rara. Denim Template By CikkMiraDotCom . All right serve.