Back to Top

SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA




Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Menang GA Lagi!

Yeyeh! Yeyeh! Menang GA lagi. Kali ni menang wide shawl dari SHAD pulak. Alhamdulillah sangat-sangat. Lama dah rase tak menang GA nih. Boleh kurangkan berbelanja beli tudung dan banyakkan menyimpan dalam Tabung Haji. Cewah kau.

Sekian sesi riak dan takbur pagi ni. Astaghfirullahalazim. Bye!

*btw semalam beli eyeliner SimplySiti yang baru pasal yang lama dah selamat dirembat oleh makhluk Tuhan. Cuai sangat sampai tertinggal dalam surau. Sila beli dan anda pasti puas hati. Watsons pun tengah sales sekarang. Huhu. Tu je. Kbai!

Happy Deepavali



Happy Deepavali pada jiran depan umah. Aku masa kecik-kecik dulu suka makan manisan yang Aci buat tapi mak aku marah sebab dia ada bela anjing. Haha.. Aku pernah hadiahkan patung Hindu kat anak dia nama Thilaga masa kecik-kecik dulu sempena Deepavali. Orang lain yang nak beraya, aku pun sebok gak la menebeng kat umah Aci tengok dia buat kuih raya. Itu serba sedikit pengalaman aku masa sebok nak sambut Deepavali kecik-kecik dulu. Dah besar pun aku masih pergi beraya kat umah Aci. Aya bagi duit raya RM10. Huhu

Korang cuti ke ri ni? Sarawak tak cuti pasal tu dia unik serba serbi. Sekian.

Menerima Tetamu VIP Minggu Ini

Minggu lalu kami menerima kehadiran tetamu VIP iaitu Penolong Setiausaha Agung PSSCM, Tuan Haji Ustaz Khaharuddin bersama isteri, Ustazah Suriani. Haa.. Fuhh. Sampai situ je la protokol nye pun sebab betul la orang cakap tak kenal maka tak cinta. Mungkin sebab status VIP tu yang buat kami suami isteri lebih-lebih lagi aku ni tak berapa kenal Ustaz dan isteri iaitu Kak Su tapi bila dah kenal secara personal..ameko. Tu je.. Haha

Sesungguhnya kami sangat berbesar hati menerima kehadiran Ustaz dan Kak Su yang ada pembentangan paper silat di hotel Riverside Majestic. Sungguhpun 3 minggu kebelakangan tu kami sentiasa sibuk jadual penuh even hari Jumaat tu pun kami suami isteri keluar sebab ping pong, masih..persediaan untuk menerima kehadiran tetamu VIP ini yang dibuat dalam tahap yang terbaik. Balik dah malam buta pun sempat lagi siapkan barang-barang untuk dimasak esok sempena nak menjamu tetamu VIP kami. Bangun pagi-pagi esok terus bersilat kat dapur untuk memasak yang mana yang banyak nye keluar kaedah A je la. Haha

Lepas beres sediakan semua menu.. Semua? VIP kot.. Menu mesti meriah dan keren la kan. Keren ke? Sedap tak sedap bakang citer janji santek. Haha.. Kami terus bersiap ke airport jemput Ustaz dan isteri. Keluar aje dari Poli nampak ramai bluehippo. Ahaha kesian kau dik pagi subuh kena paksa jalan kaki bawak belon.

Kau tak dapat tido sampai tengahari, begitu juga kakak wahai adik-adikku. Jalanlah kau bawak belon. Haha
Disebabkan Ustaz dan isteri terbang awal pagi, jadi kami bawak mereka bersarapan dulu sebelum bergerak ke Kampung Budaya. Sampai aje kat Kampung Budaya kami terus ke teater pasal masa kami sampai tu dah start show dia. Ustaz dan isteri dapat tengok yang hujung-hujung sahaja. Sila datang lagi ye Ustaz dan Kak Su. Nanti bole tengok show penuh. Hehe.. Kemudian kami pusing-pusing Kampung Budaya melihat-lihat makcik-makcik disana apa khabar mereka. Sorang dah resign tenun kain. Boring dah agaknya dia hari-hari dok buat benda sama. Huhu

Nyehekkkk... Posing segan-segan ngan Kak Su

Dihadapan Pondok Sagu. Ce teka yang mana satu pokok rumbia?

Bergambar kenangan bersama Ustaz dan isteri

Macam anak-beranak ke macam adik beradik? Haha

Lepas pernat berjalan-jalan di Kampung Budaya, kami menjemput tetamu ke rumah kami supaya mereka boleh berehat-rehat dan makan tengah hari bersama. Selepas makan tengah hari dan minum petang, kami bawa tetamu ke hotel apabila dengan tidak semena-mena hujan turun renyai-renyai di tengah jalan. Walaupun hujan kami sempat ke Mira Cakehouse kat Kampung Boyan sebelum ke Dayang Salhah bagi memberi peluang kepada Kak Su membuat perbandingan antara kedai-kedai tersebut. Selesai semua kami terus ke hotel dan suami yang dah salah masuk jalan telah dengan tiba-tibanya menjadi panik tak patut-patut. Haha

Kek Dayang Salhah. Lembap dan sedap malahan besar lalu gebu. Gitcheww
Pagi-pagi esok seawal pukul6 pagi kami sudah bergerak dari rumah ke hotel menjemput Ustaz dan isteri sebab pagi-pagi tu kami nak bawak tetamu jalan-jalan ke Pasar Serikin. Aku ngan Kak Su belek itu belek ini. Suami tukang bawak barang aje. Haha.. Takdek pulak gambar masa kat sana kan tapi yang penting Kak Su belanja sling bag sehelai. Kembang hati aku terima pemberian itu. Jom shoping kat Pasar Serikin lagi Kak Su. Haha.. Disebabkan Ustaz ada pembentangan petang tu jadi kami tak bole la berlama-lama belek-belek sangat sebab yang tak berapa nak dibelek tu pun beban juga suami nak bawakkan barang jadi haruslah cepat-cepat pulang sebelum dompet suami kebocoran. Huhu

Selepas menghantar pulang Ustaz dan isteri di hotel, kami pulang berehat dulu sebelum bersiap-siap bagi menghadiri persidangan itu. Sungguhpun penat tapi ini sahajalah satu-satunya peluang kami nak rasa berpersatuan bila duduk di sini. Walaupun tercampak jauh dan dipulaukan di Kepulauan Borneo, itu bukanlah sesuatu yang harus ditangisi selalu apatah lagi apabila mendapat peluang menerima kehadiran tetamu VIP seperti ini. Apa aku nak cakap sebenarnye ni. Ala orang melayu kata hikmah duduk jauh. Tu je. Haha

Bukti kami hadir persidangan. Tak pasal.. Huhu
Selepas selesai pembentangan, kami singgah di bilik hotel atas pelawaan Ustaz dan Kak Su. Dia punya view.. Pehh! Selalu tengok Riverside dari Kampung Boyan je. Hari itu kami dapat tengok Kampung Boyan dari Riverside. Apa benda ntah aku punya nak tunjuk best sangat bilik Kak Su tu. Haha

Bukti kami segonok na haii

Suami hensem pakai blazer. Last tengok dia pakai blazer masa dia konvo dulu

Tekun mendengar Ustaz bentang paper

Bergambar kenangan bersama Ustaz dan isteri serta pembentang PSSCMUSM kampus kejuruteraan dimana mereka semua tengah amek PhD. Adudu.. Acik bilo laei?







Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan



Teringin nak menang perfume atau shawl? Beginilah caranya. Cuma klik banner dan lengkapkan syarat-syarat yang diberikan. Mudahkan? Jejom join dan support :)

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       

3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!

First Segmen Bersama Sara Liyana



Di koba an tuan tanah nak bagi RM50 kek sorang pemonang ngan syarat kono kreatip tekau..Kreatip ko acik? Kok monang, ha kreatip la namo eh tu.

Malu-Malu Masa Bercinta: Lakonan Atau Memang Korang Perangai Cenggitu?

Throwback sempena anniversary kami yang kedua Disember nanti. Tiba-tiba masa aku masak kat dapur aku tu terfikir, dah kenapa pulak la masa bercinta dulu aku nak malu-malu bila suami ada bersama. Aku aje ke yang buat perangai macam tu atau korang jugak ada perasaan yang sama? Aku jadi macam.. Bodo nye la aku dulu menyusahkan hidup nak kena malu-malu hidup semua jadi serba tak kena lagi-lagi bila suami renung aku masa bercinta dulu. Silap haribulan jalan bole sampai terlanggar tiang pasal tak keruan dan malu yang ntah apa-apa.

Aku bagi contoh kejadian segan-segan dengan suami tu masa Kem Exco dulu sebab kami sama-sama satu persatuan cuma masa tu suami dah jadi mantan. Setiap kali bila suami ada mesti aku jadi malu-malu, segan-segan hidup jadi tak aman bahagia. Menyusahkan betul bila nak jalan depan dia pun aku rasa nak terkepit-kepit. Belum lagi nak control cun segala. Haha.. Hoi!! Aku tak bole langsung nak jadi diri sendiri bila aje suami ada kat situ. Tetiba jadi sopan nauzubillah yang kalau bila suami tak ada aku selalu ketawa tertonggeng-tonggeng dengan kawan baik. Ape ni?

Ape yang buat aku tak puas hati bila dah kawen tak ada pulak malu-malu tu dah. Ko paham tak macam mana aku dah bazirkan masa aku nak malu-malu dan tak dapat nak buat apa yang aku nak buat sebab suami aku ada kat situ? Sekarang kenapa dah tak ada segan tu lagi kentut ngan duduk pun sepah-sepah? Perangai apakah ini? Kongsi kalau korang pun ada perangai tak semonggah (bak kata orang nismilan) macam gini dengan pakwe korang.

P/S: Makin bengang bila aku tanya suami dia segan tak dengan aku masa bercinta dulu dan dia jawab tak. Memang aku ni ada syndrome pemalu tak bertempat agaknya.

Its October Giveaway



 I love October because starting from last year I started to wandering about what kind of surprises that would fit perfect for my husband during our first anniversary and this October mine was gone beyond than usual as I have started to searching this and that. I just love October because it's the time when every moment of our sweetness memory of love come to my mind and I start talking about our past with my husband that sometimes it blushes me. Hehe.. And this October I have started to prepare for our anniversary this coming December and a ring is on my mind right now. I must say I would get nervous when it comes to October. Gelabah tak pasal. Haha.. So I just love October because it's the beginning to our sweetness memory of getting married and afterwards.

GiveAway by Gobokita : Aksara Biru



Ri tu tak menang mars jar oreo. Ni ada hadiah tu lagi. Anda yakin dengan blog anda? Cuba!

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!

Mini Segmen Bloglist by Del And Wani

Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine

JUALAN RUNTUH SOPHIE PARIS UNTUK BULAN OKTOBER KEMBALI!!! - DISCOUNT UP TO 80%

Nah..Yang ditunggu-tunggu dah kembali. Pilih yang mana berkenan dihati dan whatsapp nombor ini 011-32341326 untuk place order anda. Jejom pakat rebut-rebut beli dengan business centre pasal kalau sale macam ni BC la yang paling buas order banyak-banyak. Ala macam korang beli tudung AJ la rebut-rebut dengan pemborong. Huhu.. Cepat-cepat siapa cepat macam biasa dia dapat!


















Aidijuma OS

Ape kebende aidijuma OS ni? Ada siapa-siapa ke yang nak tolong bagi pencerahan kat aku? 


Kau tengok.. Padia aidijuma OS ni? Aku ingat aku punya Bokitta tu dah abes mahal. Ala.. Saje la nak mention aku ada Bokitta selai. Macam kau orang jugak amek gambar pisang gantung bawah dia ada periuk nasik tefal.. Ala..

Abes la bab-bab riak secara terang-terangan tadi. Kembali kita kepada persoalan aku tadi. Padia mahal sangat aidijuma OS ni? Betul-betul rasa macam pelangi ke kalau pakai aidijuma OS ni? Aku siap tanya kat owner dia. Dahla mahal. Second hand pulak tu. Agak-agak korang la (maklumlah folower dah makin bertambah sekarang) berapa pulak rega dia beli masa first version tu?

Mahal pastu bole sold out pulak walaupun second hand. Peh!

2nd Giveaway by Miminadam


Kebaikan join GA. Dari taktau padia ni padia tu, sebab kan hadiah pelik-pelik dah macam datang dari planet luar, aku sanggup google untuk ambil tahu. Mars jar Oreo baru ri ni aku dengar. Bila google image.. Pehh.. Kebuluq tengok. Harap adik manis bole bagi akak rase satu balang saiz medium. Haha.. Gile wehh dia nak bagi oreo pelapaq perut. Rugi kalau aku tak join nih. Kawan dapat, perut pun kenyang. Aku buruk lantak? Ah bio.. Kih2

Nanges aku tengok. Sedap dah tentu sedap. Comel plak tu

Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A.



Kali ni join GA dia suruh karang serangkap pantun. Boleh tahan syarat dia ni memang nak bagi rambut aku abes beruban semua. Tapi takpe! Sebaik pantun pasal cinta. Boleh la aku karang pantun khas untuk suami. Terimalah serangkap pantun dariku untuk suamiku. Sebaik dia tak mintak berapa rangkap pantun. Selamat den. Kih2..

Padang Tinggi dilingkar bukit,
Bukit dilingkar kayu jati,
Kasih ayang bukan sedikit,
Ayang sayang sampai mati

Amekau.. Ikhlas untuk suami. Hehe

Preloved Giveaway by Annur



Pehhh.. Owner dia nak bagi hadiah handphone weh. Tapi untuk top referral je. Top referral tu ape? Yang selalu jengah blog owner tu ke? Tak menang handphone la aku camni. Haha.. Tapi takpe? Tak dapat handphone mungkin aku bole dapat keychain. Tamak tak? Haha. Ape lagi? Jejom join!

Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!

http://nazatupperware.blogspot.com/2014/09/giveaway-by-nazatupperware-jom-join.html

Nak tupperware gojes macam ni?

Gojes ke idok weh?

Haa... Tunggu ape lagi? Jejom la bagi jam traffic blog ni. Aku dah teruja. Korang belum datang rasa teruja lagi ke? Jejom teruja dan join sekarang!!



*hadiah tu aku main rembat je kat FB sponsor. Tak tau pun hadiah dia ape. haha

Menang Tudung Ruffle!

Menang lagi kali ni dari Iola. Yay!

Lucky no.3!


Aku memang tak pernah dengar nama tudung ruffle ni jadi belum sempat aku claim tudung tu aku dah google dulu macam mana rupa tudung dia. Nah!

Cantik sangat kot! Aku suka! Hahahaha
Aku nak pergi claim sekarang. Kbai!
 

Copyright© Diari Rara. Denim Template By CikkMiraDotCom . All right serve.