Back to Top

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM




Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza

FIRST GIVEAWAY BY WNURASYIQIN

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar

 jejom click dan join

Best gak last minit join GA ni. Hehe.. Back to basic. All you need to do is liking each other. Haha kbai!

GIVEAWAY BAIK PUNYA ANJURAN SWEET MOM BLOG

 KLIK UNTUK JOIN


Ga ketiga. Belum cukup melampau lagi. Haha.. Nah kali ni join dia mintak slogan pulak. Betul-betul macam join contest kat Parkson. Haha.. Tadi kena interview, kali ni dia mintak slogan. Takpe aku layan je mana tau bole dapat voucher bawak pergi berjoli buat beli baju. Aku ingat nanti aku nak buat GA jugak. Syarat dia kena nyanyi sambil menangis. Haha


'SAYA SUKA SWEET MOM BLOG KERANA BLOG NI BLOG YANG PALING KEIBUAN'

Giveaway Santai Bersama Azwar, Huda dan Mamaniza

jejom klik banner dan join

Nahh.. Ini GA yang kedua aku join ri ni. Ada lagi bakal menyusul. Ni semua gara-gara menang GA FD pastu mula terasa diri ini begitu berharga. Tak pasal. Selalu join GA kerja dia asyik nak like blog, insta ngan FB je nak bagi nampak hot. Tapi yang ni first time aku join GA yang ada sesi temuduga. Dia punya berdebar nak jawab soalan tu dah rasa macam nak pergi interview SPA. Ha aku pegi temuduga dulu la ye. Wish me luck! Hihi

Antara soalan yang dia orang tanya tadi

>> Apa pendapat anda atau berikan sedikit comment tentang blog Huda dan Azwar Syuhada?

Aku jawab: Pada pendapat saya, huda ngan mamaniza ni dia macam ada persamaan sikit. Mungkin dia orang ni suka vintage tapi huda jiwa dia plain sikit mungkin. Haha..

>> Apa yang korang dapat dengan ber - blogging ni? Dan apa faedahnya? *berikan jawapan yang ringkas sahaja.

Aku jawab: Bagi saya berblogging ni selain dapat share segala macam cerita dari yang riak bongkak takbur semua sampai ke cerita yang sedih pilu dan ngilu semua bole dalam blog selagi kita ikhlas nak share. Kadang kita rasa malu nak cerita pasal yang best-best pasal diri kita. Maklumlah nanti orang dengar meluat pulak kan asek-asek ko je yang best. Jadi dalam blog kita dapat luahkan semua tu tanpa mengira ada orang baca ke tak.

>> Lengkapkan slogan ini (slogan tidak melebihi 30 patah perkataan) - Blog Mamaniza menjadi pilihan saya kerana.... 

Aku jawab: ...sory la aku pun baru sekali dua je baca entri mama ni pasal selebihnya aku sibuk main candy crush. Mamaniza ni perangai lebih kurang aku aje kot suka blogging kisah-kisah hidup pastu suka join GA. Haha.. Jadinya blog mamaniza ni antara pilihan aku jugak lah :)

Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA!!

Click banner untuk join
Mangsa ketagan aku adalah:

Linaku
Kak Intan

dan...sorang geng blogger yang baru add. Haha

KM







Senarai hadiah untuk dimenangi:
  • Hadiah Utama          : 20 x keychain Eiffel Tower
  • Hadiah Sampingan  : 3 x poskad Eiffel Tower
  • Hadiah Saguhati      : 3 x maps Paris 2014


Syarat2 penyertaan:

  • Follow blog JINDRISSKA ni. (Kalau dah follow, skip je syarat ni.)
  • Buat satu entry khas bertajuk "Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA!!" , letak banner, copy syarat2 penyertaan ni dan backlink ke blogJINDRISSKA.BLOGSPOT.COM.
  • Wajib tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger, dan inform diorang. (Kalau kawan tuh dah di-tagged, janganlah tag diorang lagi. Kesian diorang dapat notification banyak2. Heheheh.)
  • Lastly, letakkan link entry korang dalam ruangan komen kat blog JINDRISSKA ni. (Jangan letak tempat lain plak, hehehe)
  • Siap!


GIVEAWAY BERAKHIR 28 OKTOBER 2014
(ada sebulan lagi nak join!! heheheh)
(jam 11:59 tengah malam, waktu Malaysia)

Yay! Pertama Kali Menang GA By Fatin Diana

Yay2! Menang GA by Fatin Diana. Sebaik la aku follow semua syarat dia pasal kalau aku tetiba menang tak pasal pulak tak berkat hadiah tu nanti. Huhu. Seronok first time tengok ada nama blog aku dalam list nama pemenang tu. Pasni aku janji hari-hari aku nak join GA. Miahaha

Sibu Open 2014

Ke Sibu lagi kita jumaat lepas. Masih malang ke ke Sibu kali ni? Ya, masih malang. Ape yang malang tu? Malang comel-comel je yang kitorang lalu kali ni. Kitorang gerak hari jumaat lepas maghrib. Badan penat lepas kerja kan kena jalan jauh jugak.

Bila sampai Sibu, kami salah masuk simpang pulak. Sampai dahla lambat dah pukul 1 pagi masa tu, salah masuk simpang pulak pegi lalu jalan Sibu yang baru. Amekau tambah lagi sejam. Bila sampai hotel dapat bilik kecik pulak. Tertanjat saya ni kan. Jadi aku mintak suami tanyakan kalau ada bilik yang besar sikit at least ada ruang untuk solat. Sementara suami pergi turun tanyakan, aku tunggu je la dalam bilik.

Bila suami ketuk pintu bilik, aku terus menerpa pintu dan pulas tombol tapi tombol dia bole rosak. Na haii.. Sudahlah sampai lambat, terkunci dalam bilik pulak. Buat kerja pulak la kawan-kawan suami aku nak kerjakan tombol pintu tu. Akhirnya pukul 2 pagi camtu aku pun bebas dari bilik tu.

Pindah bilik lain yang lagi besar tapi banyak anak lipas pulak. Aduiii.. Takpela tidur untuk satu malam. Esok pindah bilik lagi. Huhu.. Asal datang Sibu aje mesti ada problem ngan hotel. Bengang tol. Huhu.. Bila pindah bilik baru sama jugak kecik dia tapi masih ada ruang untuk solat.

Alhamdulillah.. Suami berjaya jadi johan bagi Kategori Terbuka Bumiputera. Minggu ni ke Serian pulak kite.. Kroih3

Ni masa first round

Stadium Persatuan Ping Pong Sibu

Tiba-tiba dah menang. Yay!

Isteri yang gembira. Hehe


Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Review Cathy Choo 24k Active Gold By Cathy Doll

Inilah produk yang aku cari-cari. Dia wangi, melembutkan dan mencerahkan kulit. Mesti ada antara korang yang ada masalah kulit kering kat bahagian siku dan lutut macam aku kan? Pastu mungkin jugak tone kulit korang tak sekata dibahagian-bahagian yang tertentu kan? Tak payah nak redha dulu.. Kalau korang anak dara bole la sorok-sorok. Kalau korang yang dah kawen? Huhu..Aku dah jumpa jalan selesai. Korang pun bole cuba.

Nah! Perkenalkan Cathy Choo 24k Active Gold bagi siapa-siapa yang belum tau tu. Memang tak tipu weh ada dia bubuh 99.9% fosil emas tulen yang orang dok tampal kat muka dalam tu. Jadinya emas tu bole serap dalam kulit la. Apa jadi bila unsur mineral semulajadi ni diserap masuk dalam kulit? Ia akan mengaktifkan sel-sel kulit, menjauhkan dari faktor penuaan, menggalakkan metabolisme sel dan menghalang penuaan kulit yang disebabkan oleh radikal bebas. Nampak? Bukan muka je yang kita perlu tampal ngan emas tulen ni kengkawan. Kulit badan pun perlu dijaga jugak supaya kulit kita kelihatan seusia dengan muka kita.

Bila aku mandi dengan shower gel ni, bau dia lembut dan seductive. Memang best dan menyegarkan. Memang best sangatlah mandi dengan shower gel ni lagi-lagi lepas penat seharian bekerja. Macam spa giteww. No more citrus smell on me. Cam budak-budak je kalau badan bau lemon atau cherry ni. Haha.. Bukan setakat bau je, lepas bilas kulit pun terasa lembut dan lembap. Sebelum ni kalau lepas mandi aku sapu losyen badan. Itu pun kalau rajin la kan. Bukan hari-hari aku rajin nak sapu losyen satu badan pun. Tapi dengan Cathy Choo, tak yah susah-susah dah nak sapu losyen segala. 

Best kan? Kalau berminat boleh la pm no ni: 012-8086790





Siti & Sally The Sisters Closet Dress Giveaway!

Sempena pembukaan butik online yang dijalankan oleh Sally dan juga kakak, kami dah sepakat untuk menghadiahkan sehelai dress yang akan dipilih secara rawak untuk pembaca blog Sally..So, girls...what you waiting for..?


  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally (Kalau ada + optional) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sisters Closet
  2. Tolong klik SITI - SALLY - THE - SISTERS - CLOSET - DRESS - GIVEAWAY
  3. Buat satu entry bertajuk Siti & Sally The Sisters Closet Dress Giveaway!
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  6. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih ye...Hanya SEORANG PESERTA yang akan dapat sehelai dress.
  7. Giveaway akan berlangsung daripada 16th September 2014 - 19th September 2014
Credit : Mialiana.com

Kunjungan Senior

Pasal ni blog aku jadi aku anggap yang datang berkunjung bulan ni sebagai senior. Alhamdulillah bulan ni kami dikunjungi oleh dua senior silat. Aaaa bang khai ngan abg ery. Sungguhpun kedatangan mereka bukanlah untuk menziarahi kami semata-mata, tapi sekurang-kurangnya urusan mereka di sini telah menemukan kami dengan mereka. Amekau aku punya intro dah macam kertas bocor upsr. Haha

Awal bulan kami diserikan dengan kehadiran aaaabang khai yang datang kesini sebab nak setelkan pendaftran adik dia di unimas. Siap tido kat umah lagi. Kembang ati aku walau hakikatnya aaabang khai tak tau aku ngan suami bersilat silambam semua klua nk bersihkan umah. Haha

Lepas setel pendaftaran, kami bawa aaaabang khai dan adiknya iaitu Arifah ka? Aku dah lupa nama dia jalan-jalan cari makan dulu. Alang-alang dah ke unimas jadi aku meneruskan nasib alang-alang tu ke The Summer Mall merembat AJ 3 helai.. Merembat lagi. Huhu.. Eh sekarang dah ada design baru kan? Haha

Jumaat lepas kami menerima kehadiran cahayamata silat (tak pasal) iaitu abang ery yang ada kursus kat sini. Kami bawa dia lepak-lepak minum di RJ Ayam Penyet. Lama jugak la melepak kat sana segala berita sensasi dan gosip dicurahkan sampai banjir kedai makan tu. Macam tu.

Eh esok cuti nak gi rembat AJ lagi la. White label je yang mak mampu. Hek2!

Walaupun tak cukup cahaya tapi masih bercahaya kan2?

Lepak sambil makan banana cheese

Awesome Giveaway part 3 by FatinDiana


GA sempena monday blues ni. Ni la dia tapi owner dia ni ada perangai garang sikit. Dia tak layan orang tak jujur ni katanya. Na haii kelam kabut pulak jadinya aku nak like semua syarat-syarat dia. Kang kalau aku menang naya je dapat hadiah tapi tak berkat. Haha

Rasa-rasa bole menang ke kalau entri rupe macam ni? Haha.. Jejom meriahkan GA ni pulak. Jejom!

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Yun Sing Irrayyan Dr.Nurashikin , Amy J Rara Farhana , Mind Meld(Irene) Dik An'sNurizan , Suhaida(Izzeyda) , Scha Nazri , Mommy Lina , Mimi Azirah , @henshinyourstyle


Aku gila GA?Ya. Dan aku juga mula gila CLEO. Sebab apa? Sebab diorang ni suka sangat bagi hadiah kiut miut walaupun tak mahal tapi tak mungkin aku terpikir nak beli jugak. Haha.. Jejom!

" Giveaway Merdeka 57 by Mawar Biru "

Pepagi dah join GA..haha..Thanks to theyrylisa sebab jemput aku join GA ni. Ape tunggu lagi korang yang dulu tak minat sekarang dah datang minat. Korang yang dulu takdek blog tetiba sekarang rasa nak pakai blog. Jejom lah joinnn.. Hihihi


 Giveaway Merdeka 57

Saya menghargai kemerdekaan dengan cara hormat menghormati bangsa lain dengan harapan ia akan merapatkan jurang antara kaum yang berlainan agama mahupun bangsa serta juga bahasa. Saya selalu mengingati diri bahawa kita hidup serumpun walaupun berbeza bahasa dan budaya tetapi perbezaan itu yang menyatukan kita. Sekian..


Sun Bear Yang Mencubit Hati

Kitorang sayang Miyu dan anak-anaknya jadi kitorang selalu la bagi diorang ni main-main dalam umah. Harap maklum masa Miyu masih dara, jarang sekali kitorang bagi dia masuk umah main-main kat dalam. Kalau bagi masuk pun kejap je dalam sejam bagi dia main-main kerjakan bunga aku.

Tapi sejak Miyu dah ada anak ni, suami bermurah hati membenarkan mereka anak beranak bermain dalam umah. Penat bermain, tiga beranak tu kemudiannya tidur sama-sama kat sofa kerajaan. Memang dah jadi port diorang la tu. Sofa tu pun kitorang tak pakai jadi bagi pada Miyu dan anak-anak sajalah.

Rentetan peristiwa sabtu lepas dimana hujan turun dengan sangat lebat dan angin yang menggila telah menyentuh hati suami supaya membenarkan Miyu dan anak-anak tidur kat dalam umah malam tu atas alasan sejuk. Maka mereka dengan girang bermain lompat sana lompat sini. Miyu sangat rajin melayan anak-anaknya maka dengan dia sekali dok lompat sana lompat sini.

Jam ketika itu sudah menunjukkan lima minit ke pukul 12.30 tengah malam. Suami pun tutup lampu dan teruskan menonton tv. Tiba-tiba sunbear panjat sofa tempat kitorang bersemayam dan parking kat sebelah aku sambil buat muka comel. Aku pun terus cair tengok dia buat macam tu lalu aku usap-usap kepala dia. Sekali tiba-tiba pinggang aku rasa kena air suam-suam kuku. Cilakak sunbear dia kencing kat aku. Hahaha

Aku terus panik dan marah-marah. Terus suruh suami amek sunbear yang dah kencing tu tapi masih lagi terkebil-kebil tengok aku. Haha.. Bila aku cerita balik suami ketawa berdekah-dekah lawak sangat dengan perangai sunbear tu. Haha sabo je la.. Sampai hari ni aku teringat muka sunbear tu. Innocent gila muka dia. Haha

Akibat daripada peristiwa itu, Miyu dan anak-anak dikuarantin di luar rumah. Tak bole masuk umah lagi dah. Haha geli hati bila teringatkan kejadian lucu bercampur marah tu.

Ni la dia si tertuduh. Macam ni la muka dia malam tu. Teleng-teleng kepala dia tengok aku marah. Haha

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

Fuhh.. Tetiba rasa nak join GA ni. This is the first time ever and thanks to yinaku pasal aku tengok dia ni rajin na haiii join GA dan dah berlambak-lambak jugak serba serbi dia dapat dari GA ni. Mula-mula dulu aku tengok kerja-kerja nak like orang ni dia punya usaha sama macam nak siapkan ketupat palas sebijik. Tapi bila dah tergerak hati nak join tadi, seminit pun tak sampai wehh nak like semua nama-nama sponsor tu. Haha

Dulu gila kat AJ sebab geng yang dah nak menikah tak lama lagi. Sekarang tetiba rasa rajin nak join GA dah datang. Next? Come on.. Cepatlah pengaruhi aku ini. Aku relaaa... Haha

Garaj Anganku Mesnah

Petang semalam cuaca tiba-tiba bertukar menjadi buruk dan suasana menjadi gelap gelita. Awan sangat tebal hitam pekat. Angin bertiup kencang dan pokok goncang-goncang macam orang tengah laga kepala kat dinding tahan sakit migrain. Aku tiba-tiba jadi pening tengok situasi tersebut.

Setibanya kami kat rumah hujan turun selebat-lebatnya dengan angin yang menggila. Masa tu kalau kau jalan pakai payung pun sia-sia aje usaha kau. Payung basah begitu juga baju kau basah. Silap hari bulan kau dengan payung sekali melayang diterbangkan dek angin. Macam tu.

Baru keluar dari kereta baju terus dibasahi hujan yang dibawa angin. Cepat-cepat ambil barang dalam kereta dan redah hujan. Tak sampai sesaat baju dah basah kuyup. Aku pun cepat-cepat naik selamatkan anak kucing pulak lepas letak semua barang dalam umah.

Basah lencun! Aku pun salin pakaian dan masak laksa untuk suami. Kemudian kami keluar lagi pergi main ping pong. Cuaca baik ketika kami keluar. Hujan sudah berhenti. Tapi setakat itu sahaja. Bila kami sampai di rumah kami tengok garaj dah senget. Ketika itu angin bertiup kencang dan sangat sejuk sehingga aku menggigil. Nak cerita garaj roboh je tapi semua aku nak story kan. haha

Senget dan roboh

Deritanya.. Tau Ke?

Umur Politeknik Kuching adalah sama umur dengan aku. Aku baru grad 3 tahun minggu ni paip dia dah pandai nak pecah-pecah pulak. Pecah sana pecah sini dia kata dah lama paip sudah berkarat jadi dia pecah saja lah ganti dengan paip baru.

Tapi tau ke dia sebab paip lama pecah kami seminggu tiada air? Bukanlah tiada air langsung. Kadang-kadang mandi kadang-kadang tidak? Haha.. Hari ni hari jumaat cukup seminggu nak raikan air kejap ada kejap takde ni.

Berhenti Kerja Sehari

Hari ni aku diberhentikan kerja pasal kontrak aku dah abes semalam. Tapi esok masuk kerja balik sebab kontrak baru mula esok. Tapi jugak aku tak mahu ini dianggap sebagai pemberhentian kerja. Aku anggap ini sebagai cuti suka-suka. Sedap sikit telinga dengar.

Jadi hari ni aku kat umah lepas kemas umah dan memasak untuk suami, dengan girangnya aku dok guling-guling tengok tv. Nikmat hidup yang dah lama sangat aku tak rasa sejak dah bekerjaya ni. Huhu

Semalam masa balik kerja pun aku ditahniahkan oleh Puan Rabiah pasal dapat sambung kontrak lagi. Haha. Jadi ini adalah episod pemberhentian kerja yang paling manis dalam hidupku. Kroih3..

Extra Care For Your Aidijuma!

Tajuk dia pun dah menunjukkan tetiba dia punya angau kat AJ dah sampai. Mana taknya dalam sebulan lebih tetiba aku dah ada sampai 10 keping AJ? Tudung kanggaroo aku tu nak dapat 5 keping pun makan masa setahun? Ada unsur penipuan sikit la kat situ kan.. Hehe

Sayang aku kat AJ ni sama la macam sayang aku kat Miyu dan anak-anak dia. Jadi bagi melahirkan rasa sayang yang tidak terbelah terbelit kat tudung jenama AJ ni, aku akhirnya telah berikrar nak basuh diorang semua ni guna tangan. Ikrar yang paling sukar diangkat bagi seorang wanita bekerjaya macam aku ni. Balik kerja sumbat baju dalam mesin basuh terus putar sampai baju tu tercampak keluar. Dia punya nak cerita ganas tak ganas perangai mesin basuh kat umah aku tu.

Jadi nye mesin basuh yang ganas tu haruslah dijauhkan dari tudung-tudung AJ kesayanganku tak kira la yang white label mahupun black label. Kalau cuci guna mesin basuh nanti rosak diorang semua tu. Di kemudian hari diorang tak mahu lagi bekerjasama dengan muka aku. Susah nak di adjust sana sini.

Tu je nak bagitau. Bye!

Sebok dok kira tudung aku la tu. Haha

 

Copyright© Diari Rara. Denim Template By CikkMiraDotCom . All right serve.